Аз от своя страна ги споделям с
Тази награда е малко по различна от другите.
Ето това са условията:
1. Благодари в свой пост за наградата и посочи линк на наградилия те.
2. Напиши 7 неща за себе си.
3. Предай наградата нататък на (най-много!) 15 блога.
4. Информирай посочените от теб за наградата!
1.Много обичам България и с нетърпение очаквам следващият път в който ще я посетя. Там са семейството ми, приятелите ми - хората които ме карат да се усмихвам постоянно!
Маринелка.
Митко - синът на приятелката ми.
С мами.
2.Съвсем скоро установих, че аз всъщност не обичам да готвя!
3.Имам страхотно куче на име Спас - най-милият, гальовен и любвеобвилен питбул на света.
4.Щастлива съм когато успея да накарам някой да се усмихне.
В началото на месеца накарах едно момиче да се почувства много щастлива. Ива е моята приятелка и за първи път от пет години бяхме заедно на рожденният и ден!
5.Завършила съм счетоводство, а работя в шивашка фабрика.
6.Не храня особенно добри чувства към италианците и тяхната кухня.
7.Не обичам Коледа - кара ме да се чувствам нещастна.
Първите две условия са вече изпълнени, остава да предам щафетата . Предварително искам да се извиня ако някой от вас вече са се сдобили с такава наградка :)
ТраянаЕлиана
Jaca
Диана
Живка
И нали все пак това е кулинарен блог ще трябва и нещо за хапване да споделя. Едно от малкото неща които обичам от италиянската кухня е пицата. Любимата ми е Маргарита, но нея ще я представя в някой друг пост. Имам няколко любими теста за пица, тази тук е по рецептата за Фокача с прошуто и моцарела.
Ето необходимите продукти за днешната пица:
250гр. брашно тип 0
125мл. вода
8гр. захар
5гр. сол
25мл. зехтин
20гр. бирена мая
*Маята и захарта се разтварят в хладка вода.
*В купа се изсипват останалите продукти и се прибавя водата.
*Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да втаса за 20-30 минути.
*Взема се част от тестото и се разточва кора с дебелина 5мм - 7мм.
*Поставя се в намаслена тава и се надупчва с вилица.
*Намазва се обилно с доматен сос и се покрива с останалите продукти.
Продукти за покриване на пицата:
доматен сос
пушен бекон
гъби
моцарела
риган
зехтин
*Пицата се пече на 200 С в предваритено загрята фурна.
Благодаря за споделените награди, Деси, много си мила!
ОтговорИзтриванеИнтересни неща си разказала за себе си! За моя изненада открих и едно общо - и аз съм учила счетовоство, но съм го работила толкова дълго време, за да установя, че това просто не е моето призвание!
Пицата изглежда невероятно вкусна!
Поздрави и хубава неделя!
Много приятно ме изненада, Деси и още по-приятно ми е да науча повече за теб и малкото ти слънчице, и чудесния ти блог!
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце за жеста и вниманието, вземам си наградата и се включвам към твоите последователи. Ще очаквам рецептата за "маргарита" - тя е моята любима пица, както и нови кулинарни идеи.
Поздрави,
с пожелание за много усмивки и щастие, Диана
Благодаря ти за наградката! Страхотна пица и хубави снимки!
ОтговорИзтриванеДеси,благодаря за наградата!
ОтговорИзтриванеПицата е страхотна-харесвам я сочна,както ти си я приготвила.Интересни неща си написала за себе си и хубави снимки си прикачила.
Лека вечер!
Добре наминала към България:-)
ОтговорИзтриванеХубаво представяне и честити награди;-)
Сега очакваме да ти се доготви;-)
Деси,добре завърнала се отново и то с тази ароматна и вкусна пица!
ОтговорИзтриванеЩе включа една и аз в менюто за тази седмица,пак ме подстрекаваш!
Благодаря за споделеното с нас!
Сърдечен поздрав!
Дени благодаря за милите думи. Дани малкото слънчице не е мое, а на приятелката ми :)
ОтговорИзтриванеЖивка и на мен соочните пици са ми любимите!
Мъх, Елексир много хубаво посрещане ми направихте :)