петък, 4 ноември 2011 г.

Маскарпоне с шоколад



Спомнятели си онзи пухкав десерт който ви показах преди няколко седмици - Маскарпоне в чашки !? Днес ще ви покажа същият този десерт, но в шоколадов вариант и поднесен като торта.
Ще са ви необходими същите продукти с изключение на кафето и какаото.

Продукти:


250гр. маскарпоне                                                                  
200гр. подсладена течна сметана                                          
3 жълтъка                                                                                  
3с.л. захар                                                                                  
павезини                                                                                 
1 опаковка горещ шоколад
100гр. натурален шоколад  


*Разбийте жълтъците заедно със захарта след което към тях добавете маскарпонето.
*В друг съд разбийте сметаната. Преди да се е сгъстила напълно прибавете маскарпонето.
*Бъркайте всичко заедно до получаването на гъст крем.
*Пригответе горещия шоколад според указанието на упаковката.
*На дъното на малка тавичка подредете сиропираните в шоколад павезини.
*Изсипете от крема и отгоре наредете отново от сиропираните павезини.
*Изсипете останалата част от крема и поръсете с настърган (може и да го разтопите на водна баня) натурален шоколад.
*Прибира се поне за пет часа на студено.
*Сервира се непосредствено след изваждането му от хладилника.

Ако искате да поднесете десертът на гости препоръчвам да го направите в чашки, но отново да сложите повече савоярди отколкото в класическото Маскарпоне!

2 коментара:

  1. Спомням си го,и то много добре,Деси!
    И преди ми разтупка сърцето,и сега пак-разкошен е с този пухкав крем!Идва ми да грабна една по-голяма лъжица,и......!

    Хубава неделя пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Деси, страхотен крем, обожавам маскарпоне!!!
    В блогът ми те очаква изненадка, мини да си я вземеш!
    Поздрави и приятна почивка!

    ОтговорИзтриване