Спомнятели си онзи пухкав десерт който ви показах преди няколко седмици - Маскарпоне в чашки !? Днес ще ви покажа същият този десерт, но в шоколадов вариант и поднесен като торта.
Ще са ви необходими същите продукти с изключение на кафето и какаото.
Продукти:
250гр. маскарпоне
200гр. подсладена течна сметана
3 жълтъка
3с.л. захар
павезини
1 опаковка горещ шоколад
100гр. натурален шоколад
*Разбийте жълтъците заедно със захарта след което към тях добавете маскарпонето.
*В друг съд разбийте сметаната. Преди да се е сгъстила напълно прибавете маскарпонето.
*Бъркайте всичко заедно до получаването на гъст крем.
*Пригответе горещия шоколад според указанието на упаковката.
*На дъното на малка тавичка подредете сиропираните в шоколад павезини.
*Изсипете от крема и отгоре наредете отново от сиропираните павезини.
*Изсипете останалата част от крема и поръсете с настърган (може и да го разтопите на водна баня) натурален шоколад.
*Прибира се поне за пет часа на студено.
*Сервира се непосредствено след изваждането му от хладилника.
Ако искате да поднесете десертът на гости препоръчвам да го направите в чашки, но отново да сложите повече савоярди отколкото в класическото Маскарпоне!
Спомням си го,и то много добре,Деси!
ОтговорИзтриванеИ преди ми разтупка сърцето,и сега пак-разкошен е с този пухкав крем!Идва ми да грабна една по-голяма лъжица,и......!
Хубава неделя пожелавам!
Деси, страхотен крем, обожавам маскарпоне!!!
ОтговорИзтриванеВ блогът ми те очаква изненадка, мини да си я вземеш!
Поздрави и приятна почивка!