неделя, 11 март 2012 г.

Dutch baby




Вече няколко пъти приготвям това немско бебче. Много е вкусно и води с едни гърди пред наяите палачинки защото няма нужда човек да виси на котлона половин час.
 Източники Вероника

Продукти:

5 големи яйца
1ч.ч хладко прясно мляко
2с.л. захар
1 опаковка ванилена захар
щипка сол
65гр. краве масло


*Загрейте фурната на 200 С.
*Разбиите яйцата, захарта и ванилената захар за минута.
*Прибавете брашното, солта и прясното мляко.
*Разбъркайте всичко до получаването на гладка смес.
*В тава с диаметър 26-28см. сложете кравето масло и я пъхнете във фурната.
*Когато маслото е разтопено и загрято (внимавайте да не се препече) извадете тавичката от фурната и в нея изсипе палачинковата смес.
*Печете 15 минути на 200 С и след това още 15 минути на 170 С.
*Спрете фурната и отворете съвсем леко врата. Оставете така за около 10 минути и след това извадете тавата от фурната. Така палачинката няма да спадне рязко и лакомниците ще успеят да я видят подута.
*Спадането на палачинката е напълно нормално.
 *Сервирайте с мед, Lemon curd или сладко по желание.

4 коментара:

  1. Проблема с висенето до котлона е решен...а и вкусно изглежда....
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз я правих вчера:) Чудесна е станала!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Живка ако още не си я приготвяла опитай. Наистина е хубава и мързелива :)
    Траяна мерси.
    Хубава и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. This looks really delicious. I am new to your blog and have spent some time browsing through your earlier posts. I'm so glad I did that. I really like the food and recipes you share with your readers and I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ОтговорИзтриване