неделя, 11 март 2012 г.

Leche Flan




Не съм сигурна за произхода на тази рецепта, но винаги като съм ходила на филипински тържества този десерт е присъствал. Нека предположим, че е от азиатската кухня...всъщност какво значение има, важното е, че е неуписуемо вкусен.
Рецептата отново ми сподели моята приятелка.

Просукти за крема:

1 консерва подсладено кондензирано мляко
5 жълтъка
1 ванилия

*Смесете всички продукти и разбъркайте хубаво с миксер.

Продукти за карамела:

1/2 ч.ч. захар
около 1/2 ч.ч вода

*Смесете водата и захарта в тънка тавичка с диаметър 20см. и сложете на котлона.
*Варете докато се получи карамел.
*Внимателно изсипете млечната смес върху карамела.
*Покриите тавичката с алуминиево фолио.
*Гответе на пара за около 30 - 45 минути.
*Оставете да се охлади в хладилника.

5 коментара:

  1. Много странно, но звучи хубаво!Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня много е хубаво наистина.

    ОтговорИзтриване
  3. Деси, благодаря ти, че сподели рецептата. Звучи много вкусно, а и видът на флана е много апетитен и неустоим!

    Прегръдки и една прекрасна неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси, Вени! Хубава неделя и на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. МНого интересно изглежда и е вкусно, личи си:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване