неделя, 4 март 2012 г.

Кюфтенца по марокански



Отново нещо вкусно от Мароко. Отново незнам как се казва. Отново рецептата е от моята колежка. Отново обещавам, че ще си оближете пръстите!

Продукти за 3-4 порции:

5-6 яйца
300гр. телешка кайма омесена с 1 лъжичка ким на прах
1 средно голяма глава лук
270гр. белени домати от консерва заедно със сока
сол на вкус
щипка шафран
щипка джиндифил
щипка кимьон
щипка куркума
1 ч.л. червен пипер
магданоз
брашно
олио


*Омесете каймата с една лъжичка ким на прах и сол на вкус. Направете кюфтенца с големината на пинг понг топки и ги оваляйте в брашно.
*Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио. Използваите широк тиган или тенджера. Добавете кюфтенцата и всички подправки.
*Нарежете доматите на ситно и ги прибавете в тигана.Добавете около 50 мл. вода и оставете да къкри на тих огън под похлупак. Разбърквайте от време на време.
*Когато водата изври, сосът стане гъст и кюфтенцата са сготвени добавяме и едно по едно яйчицата.
*Покриваме с капак и оставяме да къкри няколко минутки докато яйцата са готови.
 *Сваляме от котлона и поръсваме обилно с магданоз.

5 коментара:

  1. ДЕСИ, АХХ каква вкусотия.... така да ми харесват такива манджички .Снимките ти са убийствени.
    Прегръдки!

    П.П. много ме изтормози този код за публикуването ако го махнеш ще е суперрр..

    ОтговорИзтриване
  2. Zi4e благодаря ти много. Ще се радвам да опиташ.
    Хубава нова седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми хареса идеята, ще опитам още днес!Харесвам комбинациите на кайма с домати!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Деси,стана ми любима само като гледам снимките...
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня надявам се да ти хареса!
    Живка благодаря!

    ОтговорИзтриване