понеделник, 3 октомври 2011 г.

Бял горещ шоколад / Cioccolata calda bianca




С всеки изминал ден есента ни напомня, че е вече при нас. Сутрините са студени, слънцето не се усмихва както преди, земята е покрита с пъстроцветени сухи листа...есен е! Затова и днешното ми предложение е за горещ шоколад - за да ви сгрява в прохладните вечери.

Продукти за 1 чаша:

1с.л. царевично нишесте
100мл. прясно мляко
50мл. течна неподсладена сметана
100гр. бял шоколад
канела
сметана спрей


*Разтворете нишестето заедно с млякото и сложете на слаб огън.
*Бъркайте непрекъснато.
*След като сместа започне да се сгъстява прибавете и сметаната.
*Разбъркайте хубаво и свалете от огъня.
*Добавете начупения шоколад и върнете отново на котлона.
*Бъркайте докато сместа започне да ври.
*Готовият шокола изсипете в чаша.
*Гарнираите със сметана и поръсете с канела.

3 коментара:

  1. Дес,супер,това, поне е бързо.Вярваш ли, направих го и с чашата до мен пиша...Страхотен е!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Бети много се радвам, че си го приготвила и още повече, че ти е харесал!

    ОтговорИзтриване
  3. Деси,много продуктивна си тези дни,и все чудесни идеи даваш!И хубави снимки,кокетно аранжирани!
    Рецептата звучи много ароматно,вкусно и сгряващо!

    Сърдечен поздрав!
    Роси

    ОтговорИзтриване