сряда, 5 октомври 2011 г.

Барбун с бяло вино




За първи път приготвям тази риба - даже незнаех какво е и българското и наименование. Добре, че милият господин от които я купих ми каза как да я приготвя. Подготовката и изпържването на рибата ми отне не повече от 20 минути, а за помалко от пет минути всичко беше изядено!

Продукти за 2 порции:

2 барбуна (с общо тегло около 700гр.)
2 големи скилидки чесън
2 дафинови листа
2 клонки свеж розмарин
150мл. бяло вино
зехтин
сол
черен пипер

*Във всяка от почистените риби сложете дафинов лист, клонка розмарин и филиики чесън.
*Поселете и поръсете с черен пипер.
*В малко зехтин запържете рибите за няколко минути от всяка страна.
*Прибавете виното и захлупете тигана с капак.
*Оставете да къкри на среден огън за около десетина минутки.

2 коментара:

  1. Деси, то си е в повечето случаи така: готвим понякога с часове, а се изяжда за отрицателно време.:-)) Но е било много вкусно, както си личи и от снимките.:-))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване