неделя, 30 октомври 2011 г.

Барбун в доматен сос с маслини и зелен лук



Една бърза, лесна и изключително вкусна рецепта за любителите на риба. Идеята за която отово ми даде човека от рибарския магазин :)
Продуктите са за две порции.

Продукти:

2 барбуна
50гр. маслини без костилките
2 стръка зелен лук
120гр. обелени домати от консерва
риган
2-3 листа салвия
зехтин
сол
черен пипер

*Почистената риба се запържва от двете страни заедно с нарязаният на ситно лук.
*Прибавят се висчки подправки, нарязаните на кубчета домати и маслинете.
*Налейте около 50мл. вода и похлупете с капак. Оставя се да къкри на слаб огън за около 10 - 15 минути като рибата се обръща поне веднъж.

Ами това е остава само чаша хубаво вино и приятна компания! Дано Ви хареса.

2 коментара:

  1. Деси,
    как ме изкушаваш с тази рибка ако знаеш:-)
    Много обичам, но никак не ми се приготвя риба напоследък:) Ще си хапна тук:-)

    ОтговорИзтриване
  2. Вземи си! От мен рибата, от теб виното :)

    ОтговорИзтриване