сряда, 21 септември 2011 г.

Питки със сирене / Tortillas con formaggio grecо




Една импровизациика която излезе сполучлива и зарадва много празният ми стомах.
От тази доза се получават девет питки. Топли са много вкусни, незнам как са след като изстинат просто защото всички бяха унищожени веднага.


Продукти:

250 - 300гр. брашно
100мл. прясно мляко
1 яйце
12гр. бирена мая
2с.л. олио
щипка сол
щипка захар

сирене
краве масло


*Маята се разтваря заедно със захарта в хладкото мляко.
*Брашното се изсипва и в средата се прави кладенче в което се излива олиото, млякото и яйцето.
*Замесва се не меко тесто и се оставя да почине около петнадесет минути.
*През това време натъркайте 9 формички за мъфини с краве масло.
*Разделете тестото на 9 топки и ги разточете.
*Намажете с краве масло и поръсете с натрошено сирене.
*Загънете тестото от четирите края и потавете питките във формичките така чч подгъват да бъде отдолу.
*Сложете по едно малко кубченце масло върху всяка топчица.
*Оставете да си починат 5 минути.
*Формичките се слагат в студена фурна след което се пекът на 180 С до готовност.
*Готовите питки се поръсват с вода и се покриват с кърпа за десетина минути.

4 коментара:

  1. Много вкусни питки, Деси! Приятна почивка :))

    ОтговорИзтриване
  2. Дощя ми се да имах такива под ръка;-)
    Чудесно предложение, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни питки, само за гладни хора! А защо си ги нарекла, че са с гръцко сирене?

    ОтговорИзтриване
  4. Жани така съм ги нарекла защотот тук в Италия нашето сирене е познато като Фета Грека, също така и хубавото гъсто кисело мляко е познато като гръцко такова.

    ОтговорИзтриване