четвъртък, 22 септември 2011 г.

Млечна баница с бутер тесто / Torta al latte con pasta sfoglia




Не, че не обичам млечната баница приготвена с обикновенни точени кори, но тук просто нямам от къде да си набавя и за това си модифицирах рецептата. Вече няколко пъти си приготвям баничката с бутер тесто и винаги се получава мноого вкусна. Носих даже и на колежките чужденки и те бяха очаровани от вкуса - за мен това е показателно, че съм се справила добре.

Продукти:

500гр. бутер тесто
1,2л. прясно мляко
125гр. краве масло
250 гр. захар
7 яйца
2 ванилии

+ 50гр. кристална захар
+ пудра захар за поръсване

*Загрейте фурната според указанието върху опаковката на бутер тестото и печете.
*Извадете тестото две три минути преди да е напълно изпечено.
*Накъсайте тестото на едри трохи в подходяща тавичка и отгоре покриите с парченца масло.
*Карамелизираите 50гр. захар и изсипете в тавичката.
*Разбиите яйцата и захарта след което към тях прибавите млякото и ванилията.
*Излеите получената смес при бутер тестото.
*Печете на 170 С за около час, час и половина.
*Готовата баничка поръсете ояе топла с пудра захар.

1 коментар:

  1. Деси, интересно предложение и много добре презентирано! Заповядай в блога ми, имам награда за теб http://zornitsapizza.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html :))

    ОтговорИзтриване