вторник, 20 септември 2011 г.

Кюфтенца в зеленчуков сос / Polpette in salsa di verdure



Много вкусно стана, приготвих това ястия преди около два месеца и ако ме питате какво толкова чаках за да публикувам рецептата не бих могла да отговоря. Всичко слагах на око така, че и мерките ще бъдат преблизителни.

Няма никой да уча как да си направи кюфтенцата. Ще кажа само, че аз слагам малко ориз, чубрица, черен пипер и лук в каймата. Омесвам всичко и правя вълшебните топки, овалвам в брашанце и готово.
В тенджерка се слагат два картофа, глава лук, два моркова, дафинов лист, зеленчуков бульон и се покриват с водичка. Слага се да заври след което се добавят кюфтенцата и се налива прясно мляко отново колото да покрие всичко. След като са готови сварени кюфтенцата се изваждат, а всички останали продукти се пасират и се връщат обратно в тенджерката да заврът. Ако сосчето ви се види редичко сгъстето го с малко брашънце. Сервирайте поръсено с магданоз.

1 коментар:

  1. Дейзи, чудни са тия кюфтенца. Сега си записвам рецептата и ще ги пробваме и у нас.
    Поздрави
    Маги

    ОтговорИзтриване