неделя, 4 септември 2011 г.

Торта Рафаело





От няколко години точа лиги по тази торта и по необясними причини само я гледах без да я приготвя. Ето обаче, че доиде и неиният ред - моята не е толкова впечетляващо красива, но пък повярвайте ми невероятно вкусна е!
Тортата е на natalyna .

Продукти за блатс диаметър 26-28см.:

6 яйца
180гр. захар
160гр. брашно

*Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на твърд сняг.
*В друг съд се разбиват жълтъците заедно със захарта до получаването на пяна.
*Белтъците се прибавят към жълтъците и се разбъркват внимателно с помоща на шпатула.
*Към тях се прибавя пресятото брашно и се разбърква леко за да не спадне сместа.
*Полученото тесто се изсипва в покрита с домакинска хартия форма.
*Пече се в предварително загрята фурна на 170 С за около 30-40 миниути.
*След като блатът изстине напълно се разрязва на три.


За крема:

1 консерва кондензирано мляко
250гр. краве масло
120гр. кокосови стърготини

*Мекото масло и млякото се разбъркват до получаването на гладък крем.
*Към тях се прибавят кокосовите стърготини.
*Кремът се прибира за около час в хладилника след което е готов за нанасяне върху тортата.



*Блатовете се сиропират с прясно мляко и се слепват с охладения крем.
*Тортата се поръсва обилно с кокосови стърготини.
*Отлежава поне 12 часа в хладилника.

Да ви е сладко!


2 коментара:

  1. Тази тортичка от много време ми се иска да я направя, но все не ѝ идва редът. На теб ти се е ролучила чудесно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Не губи време и запрятай ракави. Тортата е наистина страхотна.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване