неделя, 4 септември 2011 г.

Пилешко руло в сос Марсала / Pollo in salsa di Marsala



Продукти:

1 обезкостено пиле
200мл. вино Марсала
2-3 стръка розмарин
листа салвия
3-4 скилидки чесън
сол
зехтин

*Месото се посолява и върху него се слагат скилидките чесън.
*Навива се на руло и се облепя с листа салвия и розмарин.
*Готовото руло се пристяга с помоща на мрежичка или конес.
*Поставя се в тавичка и се полива със зехтин и виното.
*Първите 25 минути се пече на 250 С без фолио.
*Фурната се намаля на 170 С и тавичката се покрива с алуминиево фолио.
*Рулото се пече още 35 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар