петък, 2 септември 2011 г.

Чушки в млечнояйчен сос / Peperoni in salsa di latte e uova



Продукти:

печени чушки
1л. прясно мляко
3с.л. брашно с връх
2 яйца
олио
1с.л. червен пипер
сол
черен пипер
магданоз

*Брашното се запържва в малко олио.
*Яйцата и млякото се разбиват след което се прибавят на тънка струя към брашното.
*Бърка се непрекъснато с дървена лъжица.
*След като сосът заври се остая да покъкри за около 5 минути като продължава да се разбърква.
*В тиганнче се сгорещява малко олио и към него се прибавя червеният пипер.
*Сосът се залива с врялото олио и се овкусява с подправките.
*В чинии се поднася сосът и отгосре се поставя по една печена чушка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар