Продукти:
4 тиквички
2 яйца
30гр. галета
30гр. пармиджано
50гр. наденица нарязана на дребно
скилидка чесън
сол
черен пипер
шепа магданоз
10мл. олио
*Тиквичките се издълбават с лъжица и вътрешността се накълцва на дребно.
*В купа се разбиват яйцата и към тях се добавят всички останали продукти + вътрешността на тиквичките.
*Тиквичките се пълнят плътно със сместа и се похлупват с "капачетата" им. Останалата смес се изсипва в тавичката в кото се пекът.
*В тавичката се налива ода колкото да покрие един пръст дъното. Покрива се с алуминиево фолио.
*Пече се на 200С за 1час.
Desi_go, много ми харесва предложението ти за тиквичките- различно е и звучи много вкусно! Много харесвам италианската кухня и винаги се радвам, когато попадам на нови интересни рецепти!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден! :)
Благодаря Мария. В къщи много се харесаха-като се има в предвид, че не сме особенно големи фенове на тиквичките. Ще се радвам да ги пробваш. Поздрави!
ОтговорИзтриване