Това един от любимите ми десерти. Фаворит ми е първо защото се приготвя невероятно бързо и второ защото е неуписуемо вкусен. Благодаря на Ginger за прекрасната рецепта!
Аз направих само две малки корекции от практична гледна точка, а именно намалих количеството на сметана и маскарпонето. Използвам по една опаковка от продуктите без да ми се налага да употребявам две и да се чудя какво да правя с останалото ми количество маскарпоне и сметана – може и да е в ущърб на вкусовете качества на тортата , но за мен така е по-удобно.
2 пакетчета Савоярди
250гр. маскарпоне
200гр. сладкарска сметана
за топинга :
3 - 4 блокчета натурален шоколад
50 грама млечен шоколад
4 супени лъжици прясно мляко
20 грама краве масло
300 грама течен шоколад " Нутела "
3 - 4 блокчета натурален шоколад
50 грама млечен шоколад
4 супени лъжици прясно мляко
20 грама краве масло
300 грама течен шоколад " Нутела "
прясно мляко за сиропиране на бишкотите
50мл. " Baileys "
*Сметаната се разбива на гъст сняг.
*Добавя се маскарпонето и шоколада и се разбърква много добре.
*В купичка се смесват млякото и Бейлиса.
*Първото пакетче Савоярди се сиропира добре и се подрежда в поднос да образуват първият блат на тортата.
*Изсипва се половината от крема и отгоре се подреждат останалите савоярди. Изсипва се останалата част от крема.
*Прибира се в хладилника.
*Всички продукти за топинга се смесват и разтапят на водна баня.
*Тортата се залива с шоколадовия топинг и се прибира отново в хладилника.
*След около 4 часа е готова за нападане!
Тук е поднесен като кремче...
Деси , много хубава торта - то е ясно, че е и много вкусна:).
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря Аелис. Наистина е много вкусна, а когато нямам Нутела я приготвям с друг течен шоколад и вкусът е също токова божествен :) Усмихнат ден!
ОтговорИзтриване