събота, 9 юли 2011 г.

Торта Нутела






Това един от любимите ми десерти. Фаворит ми е първо защото се приготвя невероятно бързо и второ защото е неуписуемо вкусен. Благодаря на Ginger  за прекрасната рецепта!
Аз направих само две малки корекции от практична гледна точка, а именно намалих количеството на сметана и маскарпонето. Използвам по една опаковка от продуктите без да ми се налага да употребявам две и да се чудя какво да правя с останалото ми количество маскарпоне и сметана – може и да е в ущърб на вкусовете качества на тортата , но за мен така е по-удобно.





Продукти :

2 пакетчета Савоярди
250гр. маскарпоне
200гр.  сладкарска сметана

за топинга :
3 - 4
  блокчета натурален шоколад 
50 грама млечен шоколад
4 супени лъжици прясно мляко
20 грама краве масло
 
300 грама течен шоколад
  " Нутела " 


прясно мляко  за сиропиране на бишкотите
50мл. " Baileys  "

*Сметаната се разбива на гъст сняг.
*Добавя се маскарпонето и шоколада и се разбърква много добре.
*В купичка се смесват млякото и Бейлиса.
*Първото пакетче Савоярди се сиропира добре и се подрежда в поднос да образуват първият блат на тортата.
*Изсипва се половината от крема и отгоре се подреждат останалите савоярди. Изсипва се останалата част от крема.
*Прибира се в хладилника.
*Всички продукти за топинга се смесват и разтапят на водна баня.
*Тортата се залива с шоколадовия топинг и се прибира отново в хладилника.
*След около 4 часа е готова за нападане!


Тук е поднесен като кремче...

2 коментара:

  1. Деси , много хубава торта - то е ясно, че е и много вкусна:).
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Аелис. Наистина е много вкусна, а когато нямам Нутела я приготвям с друг течен шоколад и вкусът е също токова божествен :) Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване