Продукти: Ingredienti:
200гр. натурален шоколад 200gr. cioccolato fondente
90гр. краве масло 90gr. burro
110гр. захар 110gr. zucchero
210гр. брашно 210gr. farina
3 яйца 3 uova
щипка сол pizzico sale
1с.л. есенция ром aroma di rum
25гр. горчиво какао 25gr. caccao amaro
1/2ч.л. бакпулвер 1/2 cucchiaino di lievito
3/4 чаша (188гр.) пудра захар 188gr. zuchero a velo
* В малък съд на слаб огън се разтапят маслото и шоколада.
* Към охладената шоколадова смес се добавя захарта. Всичко се бърка до разтварянето на захарта.
* Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбира хубаво с миксер.
* Добавя се есенцията. Пресятото брашно се добавя заедно с какаото, солта и бакпулвера към шоколадовата смес.
* Всичко се разбърква много добре, покрива се с домакинско фолио и се прибира за 2 часа в хладилника.
* Фурната се загрява до 160С.
* Тавата се намазва с олио.
* В купа се изсипва пудра захар.
* С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят малки топчета.
* Всяко топче се овалва обилно в пудра захар.
* Бисквитите се поставят на разстояние една от друга.
* Пекат се 10-15 минути.
* След като бисквитите са готови се оставят за ояе 2-3 минути в тавата да се охладят и чак след това се изваждат.
* Могат да бъдат съхранявани в кутии.
Sciogliere il cioccolato con il burro e lasciarlo intiepidire, nell frattempo con un frolino sbattere le uova con lo zuchero per 5 minuti. Aggiungere il cioccolato fuso.
Mischiare a parte la farina il lievito ed il sale e unirli alla massa di cioccolato preparata precedentemente, coprire con pellicola e conservare in frigo circca 2 ore o piu.
Formare con questo impasto delle palline grandi 2-3sm. e passarle in una scodella piena di zucchero a velo.
Lo zucchero dovra coprirle interamente. Prendere una placca rivestita con carta forno e adagiarvi le palline distanziate.
Cuocere a 160C per 10-15 minuti e lasciare raffreddare su di una gratella.
Няма коментари:
Публикуване на коментар