събота, 16 юли 2011 г.

Подковки / Ferri di cavallo





Продукти:                                                            Ingredienti:
                                                                             
 1кг. брашно                                                       1kg. farina
 300гр. пудра захар                                            300g. zucchero a velo
 250гр. натурално нишесте                               250g. di fecola di patate
 750гр. краве масло                                            750g. di buro
 200гр. натурален шоколад                               200g. di cioccolato fondente


*Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Брашното, пудрата захар и нишестето се пресяват на купчинка. В средата се прави дупка в която се изсипват парченцата масло. Меси се енергично до получаването на гладко тесто.
*От полученото тесто се късат много парченца които с ръце се оформят под формата на подковки.
*Подредете бисквитите на разстояние една от друга в набрашнена тава или застлана с домакинска хартия. Печете в предварително загрята фурна  на 180С за около 20 минути.

*Шоколадът се натрошава на малки парченца и се разтапя на водна баня. Единият край на бисвитите се потапя в него след което се нареждат върху хартия докато шоколадът стегне. Сервират се студени.


*Fate ammorbidire il burro a temperatura ambiente e riducetelo a pezzetti. Setacciate la farina con lo zucchero a velo e le fecola di patate, quindi disponetela a fontana sulla spianatoia, raccoglietevi al centro il burro a pezzetti e lavorate energicamente il tutto fino a ottenere un impasto omogeneo.
*Con l'impasto preparato formate un panetto e dividetelo in tanti pezzetti. Stendete quindi i pezzetti uno a uno con le dita, formando altrettanti ferri di cavallo.
*Disponete i biscotti, ben distanziati, su una placca da forno imburrata e infarinata, opure foderata con carta da forno. Mettete i ferri di cavallo nel forno gia caldo a 180C e cuoceteli per 20minuti.
*Riducete il cioccolato fondente a pezzetti e fatelo scioglier in un tegamino a bagnomaria. Immergetevi la punta dei biscotti, poi appoggiateli su un foglio di carta da forno o su una gratella, fino a quando il cioccolato si sara solidificato. Servite i biscotti freddi.




!От тази доза излизат страшно много. Спокойно може да направите полвин доза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар