вторник, 28 юни 2011 г.

Торта Карамел

Всички знаеме,че хич ме няма в снимането. Тази вечер направих над двадесет снимки на тортата и накрая без да искам ги изтрих!!! Излишно е да обяснявам колко много се ядосах...направих на бегом няколко нови снимки и бързам да Ви представя рецептата докато не се е объркало нещо.

За блатовете:

Две пакетчета савоярди

За крема:

200гр. сладкараска сметана
250гр. маскарпоне
200гр. Dulce de leche (карамел)
50гр захар

За сиропиране:

70гр. захар
около 200гр. прясно мляко


Първо приготвяме сиропа като карамелизираме захарта след което добавим прясното мляко и варим на слаб огън докато карамела се разтопи. След като е готов сиропът се оставя на страни да изстине.
През това време разбиваме сметаната след което добавяме маскарпонето, карамелът и захарта. Разбъркваме всичко много добре.
Потъпяме всяка една от бишкотите в прясното мляко и редим в поднос. От едното пакетче савоярди правим първия блат на тортата.Изсипваме полвината крем след което редим останалите бишкоти и от горе отново крем. Прибираме за 4 часа в хладилника след което тортата е готова за консумиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар