Необходими продукти:
1 опаковка прясна лазаня (ако не разполагате с прясна може и с другата)
2 патладжана
100гр. кайма
главичка лук
моцарела
пармиджано
олио
За бешамела:
30гр. краве масло
2с.л. брашно с връх
400мл. прясно мляко
сол на вкус
Първо измиваме и нарязваме патладжана на филиики, поръсваме със сол и оставяме на страна докато приготвяме бешамела.
Бешамела приготвяме като се разтапя маслото след което към него се добавя брашното и леко се запържва. При непрекъснато бъркане изливаме прясното мляко. След като заври оставяме да покъкри малко.Добавяме сол на вкус и оставяме на страна.
Каймата запържваме заедно с лука в малко олио.
Измиваме патладжаните и ги подсушаваме след което пържим в добре загрята мазнинан.
Корите за лазанята приготвяме по указаният начин на опаковката.
В тавичка редим ред лазаня, ред патладжан, ръсим с малко кайма, резенчета моцарела отгоре, малко пармиджано и поливаме хубаво с бешамел... и така до края. Най-горната кора покриваме само с моцарела и пармиджано. Слагаме няколко кубченца краве масло и печем във фурна на 180С докато лазанята стане златиста.
Няма коментари:
Публикуване на коментар