Искам да Ви представя една рецепта която не е кой знае колко забележителна и интересна от към продукти, но пък се отличава с това че е много бърза и сполучлива. Ние в къщи обичаме такив рецепти – бързи, лесни, вкусни! Надявам се и на Вас да ви хареса!
Продукти за форма с диаметър 24см.
4 яйца
100 гр. краве масло
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
1 бакпулвер
За карамела:
7 с.л. захар
3 с.л. сок от анамас
Шайби ананс от консерва
Във формата в която ще печем кекса карамелизираме захарта със сока от ананс. Отгоре редим целите шайби ананас и оставяме на стрна. Разтапяме кравето масло на тих огън. В подходящ съд разбъркваме захара и яйцата с дървена лъжица. Добавяме останалите продукти и разбъркванме добре до получаването на хомогенна смес.Изсипваме тестото в тавичката и печем в предварително загрята фурна на 180 С. С клечка за зъби проверяваме дали се изпекъл сладкишът. След като е готов десертът се оставя за около тридесет минути да престои във формата в която е печен след което се обръща в подходящ поднос.
А ето го и главния консуматор :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар