сряда, 8 май 2013 г.

Ягодово - Кокосова торта


Една много успешна импровизация. Ама то най-вкусните неща така се получават, когато много ти се яде сладко, а нямаш кой знае какво време и продукти. Та тази торта е точно от типа "каквото имаше в хладилника". Рецептата също е само ориентировачна и на вкус :)



Продукти:

3 готови блата

За основния крем:

500мл. сладкарска сметана
250 гр. маскарпоне
250 гр. крема сирене
пудра захар на вкус

*Сметаната се разбива на твърд сняг. Добавят се маскарпонето и крема сиренето. Разбърква се много добре след което се добавя постепенно захар на вкус. Полученият крем се разделя на две равни части. В едната се прибавят продуктите за ягодовият крем а в другата кокосовите стърготини.

За ягодовият крем:

есенция ягода
червена сладкарска боя - количеството зависи от наситеността на цвета който искате.

За кокосовият крем:

около 100 гр. кокосови стърготини - отново на вкус
1 прахче ванилия

За сиропа:

100мл. вода
50гр. захар
30 мл. ликьор Фраголино

*Разтворете захарта във водата, след като заври прибавете фраголиното и свалете от котлона.


Още:

Ягодов мармалад


*Сиропирайте първият блат и намажете с малко ягодов мармалад, отгоре сложете ягодовият крем, като си оставите част от него за украса на тортата.
*Поставете вторият блат и сиропирайте отново. Намажете с целият кокосов крем.
*Идва ред на третият блат, които сиропираме с останалата част от сиропа. Мажем обилна с ягодов мармалад и украсяваме по желание.

Опитайте, обещавам, че няма да съжалявате!




2 коментара:

  1. Сигурна съм, че ниакак няма да съжалявам:) Чудесна е!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Траяна. Най-щастлива съм когато близките оценят положително трудът ми :) Когато поднесеш нещо направено с любов и видиш, че хората които обичаш са доволни...няма по-голямо удоволетворение!

    ОтговорИзтриване