неделя, 2 септември 2012 г.

Кurdan kebabi





 Или казано на български - кюфтенца обвити в патладжан. Едно страхотно ястие от турската кухня, което не изисква кой знае колко време и усилия. Рецептата видях при Labrex от форума на мамите.
Продуктите са на око.

За около 10 рулца:

1 продълговат патладжан
1 зелена чушка
1 домат
2 с.л. доматен сок
олио

За кюфтенцата :

около 500 гр. телешка кайма
1 главичка лук
1 яйце
магданоз
кимьон
черен пипер
сол
чубрица


*Патладжаните се нарязват на дълги филии и се поръсват със сол. Престояват 1 час след което се изплакват.
*Запържват се от двете страни колкото да омекне.
* Продуктите за кюфтета се омесват и се правят толкова бройки топки, колкото са филийките патладжан. 
*В средата на всяка филийка се поставя едно кюфтенце и краищата на патладжана се застъпват.
*Забива се по 1 клечка за зъби в средата и отгоре се забожда резен домат, резен чушка.
*Получените рулца се нареждат в тавичка.
*Доматеният сос се разтваря с малко вода и сол и се излива в тавата.
*Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 30 минути на 180 С.


1 коментар:

  1. Това нещо трябва да е много вкусно. :)
    По принцип,турските ястия с месо са изключително апетитни!

    ОтговорИзтриване