неделя, 2 септември 2012 г.

Соленки със сирене "Крема"




Наскоро си закупих книгата "Соленки, сладкиши, кремове" на Добрина Добрева. Повечето от вас сигурно я имат в библиотеките си. Книгата е отпечатана 1988 г. и е струвала само 1.81 лв. - на мен обаче 24 години по-късно ми излезе скромните 15 лв. , но определено си заслужаваше. Всички знаем за страхотните рецепти на габровската сладкарка. А сега стига приказки ето и рецептата с моите промени.





Продукти:


250 гр. краве масло (или маргарин)
125 гр. крема сирене Филаделфия
200 гр. кашкавал Ементал
1 яйце
1 ч.л. сол
350 гр. пълнозърнесто брашно
сусам за поръсване



*Маслото се разбива съсъ сиренето.
*Прибавят се яйцето. солта, кашкавалът настърган на едро и брашното.
*Всичко се замесва и се разточва на кора с дебелина 0.5 см.
*Нарязват се формички, поръсват се със сусам и се пекът на 180 С до златисто.


Няма коментари:

Публикуване на коментар