четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Щъркелово гнездо


Рецептата за този разкошен сладкиш си записах от форума на www.gotvetesmen.com , но така не си и зааписах името на авторката (Поправиха ме - рецептата е на Танчето). Скоро и леля го е приготвила, но тя от своя срана е взела рецептата от блога на Илияна ... Щъркелово гнездо. Леля обаче си помислила, че така се казва сладкиша и го записала като Щъркелово гнездо и понеже много се смяхме покрай случката реших и аз да запиша сладкишът с това име.



Продукти:

1ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода бикарбонат
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
7с.л. олио
настъргана кора на един лимон

плодове и ядки по избор
пудра захар


*В купа се прибавят продуктите в последователността която са написани и се разбъркват с лъжица.
*Получената смес се изсципва в предварително намаслена и набрашнена форма.
*Върху тестото се подреждат нарязаните плодове и ядки.
*Сладкишът се пече около 45 на 180 С в предварително загрята фурна.
*Още топъл се поръсва обилно с пудра захар.


5 коментара:

  1. Деси,разкошен сладкиш,и много богат на плодове,т.е. точно както обичам!Бих унищожила няколко парчета от раз!

    А за леля ти напълно я разбирам,защото преди много време,когато си копирах една рецепта от блога на Илиана и аз така я нарекох,като си мислех,че това е името на десерта,а то било на блога :)).

    Сърдечен поздрав!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  2. Деси, сладкиша наистина е чудесен и е на Танчето /studi / от Гответе с мен. Това е сладкиша, който най-много се прави у дома и никога не омръзва, защото комбинацията от плодаве е неизчерпаема....
    Забелязах, че си допуснала грешка в рецептата :
    запиши 7 с.л.ОЛИО, а не брашно...
    Поздрави и спорен ден
    Нора

    ОтговорИзтриване
  3. Роси и на мен много ми харесва. Аз го хапвам с кисело мляко.
    Нора благодаря за поправката :) и у дома май ще стане често приготвян!
    Анонимен няма яйца - има много сладкиши който се приготвят без яйца.

    ОтговорИзтриване
  4. Сладкишът е световно известен и е на Танчето. наистина е станал чуден и твоят! Може да се добаи и яйце, пак става хубав:)

    ОтговорИзтриване