неделя, 23 октомври 2011 г.

Супа с галющи или иначе казано - супа с кнедли от грис



Това е една много вкусна румънска супичка с която се запознах съвсем на скоро. В началото бях малко скиптично настроена, но след като опитах всички съмнения се изпариха! Може да се приготвя с месо, а може и без. Лично аз предпочитам да има мръвка, придава по-хубав аромат на супа!

Продукти за 3 порции:

3 пилешки крилца
1 морков
1 голям картоф
1 малка глава лук
1 яйце
1с.л. олио
около 40 - 50гр. грис
сол
черен пипер
магданоз
копър

*В тенджерка сложете да се варят крилцата.
*След като махнете първата пяна прибавете настърганят морков и ситно нарязания лук.
*Добавете и едро нарязания картоф. Посолете и поръсете с  черен пипер.
*В купа разбиите яйцето заедно с олиото и постепенно прибавете гриса. Трябва да се получи не  много гъста смес, но не и рядка!


*С помоща на лъжица направете кнедли и ги пускайте във врящия бульон.
 *След като супата е готова поръсете със ситно нарязан копър и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар