понеделник, 1 август 2011 г.

Пиян ориз с пилешко / Riso ubriaco con carne di pollo




Продукти:                                                          Ingredienti:

400гр. пилешко месо                                 400g. carne di pollo
200гр. ориз                                                 200g. di riso
100гр. микс гъби                                        100g. di fungi misti
600мл. пилешки бульон                            600ml. brodo di pollo
200мл. бяло вино                                       200ml. vino bianco
1 пресен лук                                               1 cipolla verde (fresca)
зехтин                                                         olio d'oliva
черен пипер                                               pepe
сол                                                              sale
магданоз                                                    prezzemolo

*Месото се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода .
*Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с гъбите.
*Добавя се оризът и всичко се разбърква добре за около минута.
*Добавя се бялото вино и черният пипер и се оставя да къкри на слаб огън.
*След като виното е почти извряло се добавя пилешкия бульон и месото.
*Готви се на слаб огън до сваряване на ориза.
*Поръсва се със свеж магданоз.
*Поднася се с чаша хубаво вино!



*Tagliate il carne a pezzi e bollite in acqua salata.
*Tagliate la cipolla e fatte friggere funghi.
*Aggiungete il riso e mescolate bene per circa un minuto.
*Mettete ance il vino e pepe e fate bollire a fuoco basso.
*Quanto il riso rimane quasi senza vino aggiungete il carne e il brodo.
*Fate cuocere a fuoco lento finche il riso diventa cotto.
*Cospargere con prezzemolo fresco.
*Servite con vino buono!



Няма коментари:

Публикуване на коментар