понеделник, 15 август 2011 г.

Спаначeна торта / Torta di spinaci






Научих за тази торта от блога на Аелис и в първия момент бях малко скептично настроена по отношение на вкусовите качества на десерта. За щастие тази ми пред убеденост не продължи много дълго време и запретнах ръкави. Получи се една много сочна и невероятно вкусна лятна тортичка.

Продукти за блатовете:

4 яйца
360гр. захар
200гр. замразен спанак
200мл. олио
200гр. брашно
2 ванилии
1 бакпулвер


*Спанакът и олиото се пасират.
*В отделна купа се разбиват яйцата и захарта.
*Към тях се добавя спаначното пюре и всичко се разбърква хубаво.
*На края се добавя пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията.
*Полученото тесто се разделя на две равни части.
*Блатовете се пекат на 180С.
*След като са готови ги оставяме да се охладят напълно.




Продукти за крема:

900гр. заквасена сметана
50гр. захар
2 ванилии

*В купа се смесват всички продукти.
*Разбъркват се за кратко с помощта на лъжица.
*Кремът се оставя за един час в хладилника.

*Единият от блатовете се издълбава.
*Изсипва се половината от крема.
*Полага се и вторият блат.
*Отгоре се намазва с останалата част от крема.
*Тортата се поръсва с останалите трохи от първия блат.
*Прибира се за една нощ в хладилника.


2 коментара:

  1. Деси, чудесна ти се е получила тортичката - и толкова прекрасно зелена е:))).Радвам се, че се осмели да я направиш, а още повече се радвам, че ти е харесала!

    Поздрави и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Аелис-в къщи всички я одобриха!

    ОтговорИзтриване