неделя, 28 август 2011 г.

Пиле в млечно чеснов сос / Pollo in salsa di aglio e latte





Продукти:                                                          Ingredienti:

400гр. пилешко месо                               400g. carne di pollo
1л. прясно мляко                                      1l. di latte
4с.л. брашно с връх                                  4 cucchiai di farina (pieni per bene)
2 жълтъка                                                  2 tuorli
1ч.л. червен пипер                                   1 cucchiaino di paprika
4-5 скилидки чесън                                  4-5 spicchi d'aglio
олио                                                           olio
сол                                                             sale
черен пипер                                              pepe


*Месото се сварява и се оставя на страни.
*В тенджера се слага малко олио и се запържват смачканите скилидки чесън.
*Прибавя се и брашното.
*След като брашното е изпържено се добавя червеният пипер и веднага след него прясното мляко.
*Посоляваме.
*Бърка се непрекъснато с дървена лъжица.
*След като млякото заври намаляме котлона и оставяме да поври около пет минути.
*В подходящи чинии слагаме сос и отгоре парченца пилешко месо.
*Поръсваме с черен пипер и свеж магданоз.

*Il carne viene bollito.
*In una padella mettete l'olio e soffriggere gli spicchi d'aglio schiacciato.
*Aggiungete la farina.
*Mettete la paprika e subito aggiungete il latte e sale.
*Mescolate con un cucchiai di legno.
*Quando il latte bolle lasciate bollire a fuoco basso per circa cinque minuti.
*Mettete un po di salsa in un piatto e sopra mettete pezzettini di carne.
*Cospargere con pepe e prezzemolo.



Няма коментари:

Публикуване на коментар