Продукти: Ingredienti:
350гр. свинско месо 350gr. carne di maiale
100гр. моркови 100gr. carote
1 глава лук 1 cipolla
50гр. маслини без костилките 50gr. olive snocciolate
200гр. заквасена сметана 200gr. panna acida
олио olio
дафинов лист foglia di alloro
черен пипер pepe nero
1 зеленчуков бульон 1 dado vegetale
*Свинското се измива и нарязва на кубчета.
*Лука се нарязва на полумесци.
*Морковът се нарязва на дълги лентички.
*Всичко това се запържва в широк тиган за около 3 минути.
*Добавя се дафиновият лист и зеленчуковия бульон и 200мл. вода.
*Тигана се покрива с капак и се оставя на тих огън до готовност на месото.
*Водата не трябва да извира напълно.
*Добавя се заквасената сметана и се оставя за още 5 минути на огъня.
*На края се поръсва с черен пипер.
*Maiale viene lavato e tagliato a dadini.
*La cipolla e le carote tagliate a strisce lunghe.
*Tutto questo in una ampia padella soffriggere per circa 3 minuti.
*Aggiungere il dado, foglia di alloro e 200ml. aqua.
*Coprire con coperchio di pentola e lasciare sul fuoco basso finche la carne va cotta.
*Deve rimanere un po di acqua.
*Aggiungere la panna acida e lasciare per 5 minuti il fuoco.
*Alla fine cospargere con pepe nero.
Buon apeti!
Няма коментари:
Публикуване на коментар