събота, 30 юли 2011 г.

Пилешка каша / Pappa di pollo



Продукти:                                                                              Ingredienti:

200 - 300гр. бяло пилешко месо                                    200-300g. carne bianco di pollo
80гр. брашно                                                                   80g. di farina
800мл. зеленчуков бульон                                             800ml. brodo vegetale
олио                                                                                 olio
2-3 скилидки чесън                                                        2-3 spicchi d'aglio
1с.л. червен пипер                                                          1 cucchiaiо di paprika
сол                                                                                    sale
черен пипер                                                                     pepe
магданоз                                                                           prezzemolo


*Месото е накъсва на дребни парчета.
*Олиото се загрява и в него се запържва брашното заедно със смачканите скилидки чесън.
*Добавя се червеният пипер.
*Зеленчукувият бульон се излива на тънка струика.
*Кашата се бърка непрекъснато до неиното завиране.
*След като заври се оставя за още 3-4 минути на огъня.
*Посолява се на вкус и се поръсва с черен пипер и свеж магданоз.

*Tagliate il carne a pezzettini piccoli.
*Scaldate l'olio e fatte friggere la farina con gli spicchi d'aglio schiacciato.
*Aggiungete la paprika.
*Piano, piano mettete il brodo.
*Mescolate con un cucchiaio fino a iniziare ebollizione.
*Lasciate bollire ancora 3-4 minuti.
*Cospargere con sale, pepe e prezzemolo fresco.


Няма коментари:

Публикуване на коментар