вторник, 21 юни 2011 г.

Фокача с маслини и розмарин



Любимото ми занимание неделя сутрин е да се ровя из готварски форуми и да си приказвам с любими хора в Skype. Благодарение на това мое любимо занимание немога да смъкна трите килца натрупани през зимата :( И така тази сутрин попаднах на тази страхотна рецепта от този блогhttp://sladkoisoleno.blogspot.com/

Продукти за тестото:

500гр. бяло брашно 
270мл.топла вода
 
1/2 ч.л. сол 
1 пак. суха мая или 30гр.свежа 
1 с.л. зехтин 


За поръсване: 
2 с.л. зехтин 

обезкостени маслини

розмарин

    В голяма купа се пресява брашното,добавят се маята(ако е суха) и солта, в средата се прави кладенче и в него се сипват зехтина и водата.Ако използвате прясна мая,я разтворете във водата. Замесва се меко тесто,ако има нужда се добавя още брашно. Поставя се в намаслена купа и се покрива с намаслено фолио или чиста кърпа. Втасва на топло около 30-50 мин.След като втаса,тестото се разплесква върху хартия за печене на овална кора, дебела около 1,5 см.Оставя се отново да втаса за кратко.С пръсти се правят вдлъбнатинки,полива се със зехтин,поръсва се сол, маслини и розмарин. Пече се в предварително загрята фурна на 200С до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар