вторник, 21 юни 2011 г.

Торта Филаделфия



В неделя слетобед бяхканена на барбекю. На една колежка гаджето имаше рожден ден,а подаръкът от мен  бе торта. Дълго мислих каква точно торта да приготвя.Исках да бъде бърза, ефектна и задължително мнооого вкусна. Е спрях се на "Филаделфия". Рецептата я имам от една позната хърватка.

400гр. Савоярди (една голяма опаковка-вътре са 4 малки)
125гр. краве масло
300гр. крема сирене "Филаделфия"
80гр. захар
200гр. течна сладкарска сметана
250гр. плодово мляко с парченца горски плодове
4 картончета желатин
замразени горски плодове

Разбивам сметаната на гъст сняг. Прибавям захарта, млякото и сиренето. Разбърквам всичко много добре и оставяме на страна.
Сега ни е необходима тава с падащо дъно. Моята е с диаметър 24см. и 2 пакетчета савоярди ми стигат за направата на борд. Изрязвам савоярдите да са с височината на тавичката. От останалите парчета бишкоти и другите две опаковки правя блатът за тортата. Правя савоярдите на финни трохи с помоща на блендер. Разтапям кравето масло и го изсипипвам при трохите.Разбърквам всичко добре с ръка.Изсипвам полученото тесто в тавичката и хубаво притискам с ръка.
Разтварям желатинът с малко вода и леко охладен го прибавям към крема. Разбърквам всичко много добре.Изсипвам кремът в тавичката и заглаждам хубаво с помоща на лъжица.
Украсявам с горски плодове. 
Тортата трябва да престои няколко часа в хладилника за да може да стегне крема.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар