Аз от своя страна съм ги правила само два пъти защото нямам търпението да правя топченца, да ги пека, да ги дълбая-абе дълга и широка.
2 яйца
1ч.ч. олио
1ч.ч. пудра захар
6с.л. мед
2ч.л. сода
2ч.л. канела
1 ванилия
брашно колкото поеме за еластично тесто
От изброените продукти замесваме меко тесто. С намазнени ръце оформяме топчета с големина на орех и ги редим на разстояние една от друга в тава. От тези продукти излизат около 4-5 тави :) Меденките се пекът на средна скара в загрята фурна на 180 С. Внимаваите при печенето защото много бързо стават! Докато са още топли с помоща на чаена лъжичка издълбаваме вътрешноста на всяко топче. Вкупа събираме издълбаните трохи и приготвяме пълнеж от
1ч.ч прясно мляко
2ч.ч. смлени орехи
2с.л. какао
1 ванилия
75гр. краве масло
1ч.ч. мармалад от сини сливи
Омесваме всички продукти много добре и пълним всяко топче след което ги слепваме две по две. По желание заливаме меденките с шоколадова глазура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар