вторник, 4 септември 2012 г.

Таджин с пилешко месо и свинска наденица





Продукти:

2 пилешки бутчета
2 свински наденици
150 гр. сварен нахут
1 морков
1 глава лук
1 малка чушка
3-4 картофа
една шепа зелени обезкостени маслини
50 мл. доматено пюре
50 мл. вода
1 к.л. черен пипер
1 к.л. червен пипер
1 к.л. кимион
1 к.л. джинджифил
1 к.л. куркума
1 к.л. шафран
сол
магданоз
олио



* Бутчетата се почистват от кожата и се нарязват на две., а надениците на едри парчета и се запържват в малко мазнина.
* Лукът се реже на полумесеци, картофите на едро, а чушката и морковът на ситно.
* Всичко, без магданоза, се прибавя към месото и се запържва за около минута, две.
* Продуктите се прехвърлят в таджина и при необходимост се долива с малко вода, захлупва се и се готви на тих огън около 30 - 40 минути.
* Когато ястието е готово се поръсва обилно с магданоз и се захлупва с капак за още 15 минути.


3 коментара:

  1. Деси, невероятна гозба, толкова хубаво ухаеща на подправки.
    Поздрави и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно ястие, Деси! Чак тук при мен усетих уханието му. :)

    Честити подарък! Пожелавам ти да направиш още много вкусотии в него!

    Поздрави и една прекрасна вечер от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мерси. Приемам идеи за гозби :) Ако може по диетични , че трябва да отслабвам :)

    ОтговорИзтриване