събота, 15 октомври 2011 г.

Пиле в палачинка



Продукти:

7 големи палачинки
500гр. бяло пилиешко месо
1 глава лук
70гр. моркови
200гр. гъби
250гр. рикота
2с.л. лютеница
20гр. краве масло
сол
черен пипер
къри
олио
кашкавал


*Нарежете месото, лука, морковите и гъбите на кубчета.
*Запържете в малко мазнина и прибавете лютеницата.
*Добавете малко вода (колкото да покрие месото) и оставете на слаб огън докато изври течноста.
*Прибавете подправките.
*В центъра на всяка палачинка намажете с рикота и сложете малко месо.
*Прегънете палачинката от всички страни за да се затвори.
*Подредете в тавичка и обилно поръсете с настърган кашкавал.
*Сложете и нарязаното на парченца краве масло.
*Запечете във фурната докато кашкавала придобие златист цвят.

7 коментара:

  1. Ауууу че апетитни тези палачинки, и страхотни снимки. Много хубаво предложение, трябва да се опита....
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Елена. Хубави почивни дни и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Оооо, това е нещо мноооого вкусно, Деси!! У нас пилето е на почит и тази рецепта много ще се ни се услади :)

    Честит първи сняг!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще се радвам ако ви хареса. Тук сняг за съжаление няма :(
    Да ти е честит на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Деси, интересна рецепта.Ще приготвя у дома на месоядните-:)

    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Даси,отдавна се каня да спретна и аз нещо такова,ама пусто не остават палачинки и за това :))!
    Много любимо ястие предлагаш,харесва ми!

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Бети, Елексир хубаваото е, че мнооого може да се експериментира с плънката.
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване