събота, 9 юли 2011 г.

Сос Бешамел / Besciamella

Продукти:                                                        Ingredienti:


30гр. краве масло                                       30g. di burro
2с.л. брашно                                     2 cucchiai di farina
400мл. прясно мляко                                 400ml. di latte

сол на вкус                                                  sale




* Ebollizione farina friggere oleosa.
* Latte freddo viene versato un filo d'mescolando continuamente con filo
* Una volta che l'ebollizione e ottenere una salsa liscia è pronta. Sale a piacere.

Utilizzati per lasagne, polpette fritte con salsa di acqua, ecc

*Във вряло малсо се запържва брашното.
*Студеното мляко се излива на тънка струя като непрекъснато се бърка с тел.
*След като заври и стане гладък сосът е готов. Посолява се на вкус.


*Fate friggere la farina con il burro.
*Piano piano mettete il late. Mescolate con un cucchiaio.
*Quanto inizia ebollizione lasciate per qualche minutino sopra il fuoco fino quanto la sala diventa liscia. *Cospargere con sale.


Използва се за Лазаня, Пържена вода, Кюфтенца със сос и т.н.



Няма коментари:

Публикуване на коментар