неделя, 10 юли 2011 г.

Таратор / Tarator



Всички знаем що е то таратор и как се приготвя. Обаче знаети ли тук в Италия колко странно ме гледат на работа като обядвам с него. Правят едни физиономии, чумерят се- абе с две думи мислят си, че ям някави гадости. За това реших да публикувам рецепта за него а след това да я преведа на италиански da видят те чужденците какво се казва българска кухня!



Продукти:                                        Ingredienti:

150гр. краставици                        150gr. cetriolo
400гр. кисело мляко                     400gr. yogurt
300мл. вода                                   300ml. acqua
20мл. олио                                      20ml. olio
скилидка чесън                             spicchio d'aglio
копър                                              aneto
сол                                                  sale


*Краставицата се настъргва на едрото ренде.
*Прибавя се киселото мляко,водата и олиото.
*Скилидката чесън се смачква и се добавя заедно със солта и копъра към млякото.
*Всичко се разбърква хубаво.
*Прибира се за 1 час в хладилника.

*Grattugiare il cetriolo su larga scala dell'grattugia.
*Aggiungere l'acqua, yogurt e olio.
*Un spicchio d'aglio schiacciato va  aggiunto con il sale e aneto dentro nel yogurt.
*Mischiate tutto per bene.
*Rafredare per 1 ora in frigorifero.



Няма коментари:

Публикуване на коментар