четвъртък, 23 май 2013 г.

Соленки с рикота



Едно предложение за бързи соленки без краве масло и яйца. Вкусни и ароматни, свършващи за миг.


Продукти:

200 г. бяло брашно за хляб
150 г. рикота
3 с.л. олио
1 бакпулвер
1 с.л. сол

Необходими са още:

1-2 с.л. олио (за разточването)
1 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
1 ч.л. пикантен червен пипер *
сусам

* Ако не обичате люто, заменете го с обикновен червен пипер.


*Загрейте фурната на 200 С (180 С с вентилатор).
*Пресейте брашното заедно със солта и бакпулвера.
*Прибавете рикотата и започнете да бъркате с лъжица.
*Накрая добавете олиото и замесете твърдо, еластично тесто.
* Разделете на три части. В едната прибавете ригана, босилека и пиперът. Във втората добавете сусам, а третата оставете натурална.
*Разточете всяка от топките на кора с дебелина около 0,5 см.
*Изрежете формички по желание и подредете бисквитите в тава застлана с хартия за печене.
*Печете около 10 минути, до леко златист цвят.




3 коментара: