Продукти за крем Забайон: Ingredienti per la crema Sabayon:
4 жълтъка 4 tuorli
100гр. захар 100g. di zucchero
120мл. вино Марсала 120ml. di vino Marsala
500гр. маскарпоне 500g. di mascarpone
250гр. сладкарска сметана 250g. di panna
*Жълтъците и захарта се разбиват с миксер в огнеопорен съд.
*След като побелеят се прибавя виното и съдът се поставя в тенджера с вряла вода.
*Кремът се разбърква непрекъснато с дървена лъжица до неговото сгъстяване.
*Отнема между 15 и 20 минути.
*След като кремът е готов продължава да се бърка непрекъснато докато изстине.
*Може да поставите съдът със Забайона в тенджера със студена вода и лед. Така ще се ускори процесът на охлаждане.
*В дълбока купа се разбива сметаната и към нея се добавя маскарпонето.
*Всичко се разбърква много добре след което се добавя и охладеният Забайон.
За сиропиране: Per lo sciroppo:
150мл. силно кафе 150ml. di caffe ( forte )
2с.л. захар 2 cucchiai di zucchero
100мл. вино Марсала 100ml. di vino Marsala
*Кафето се приготвя и в него се ратвая захарта.
*Добавя се виното и се разбърква. Оставя се на страна.
Трябват ни още:
2 пакетчета Савоярди (в опаковката са 4)
горчиво какао за поръсване на готовото тирамисуто
Abbiamo bisogno ance di:
2 confezioni Savoiardi (nel pacchetto sono 4)
cacao amaro
*Застиламе квадратен съд с домакинско фолио.
*Изсипваме 1/2 част от крема.
*Сиропираме полвината савоярди и ги редим отгоре.
*Покриваме с останалата част от крема и повтаряме процедурата с бишкотите.
*Завиваме с домакинско фолио и прибираме за една нощ в хладилника.
*Охладеното тирамису се обръща в подходящ съд и се поръсва обилно с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар