неделя, 31 юли 2011 г.

Селска пилешка супа / Zuppa di pollo




Вкусът на тази супа ме връща назад във времето когато бях много малка и баба я приготвяше за цялото семеиство. Баба винаги приготвяше тази супа с домашно отгледана кокошка или петел-сега след толкова години си я правя аз, но поради липсата на домашно отгледнани животни заменям кокошката с пилешко бутче. Вкусът на моята супа неможе да се сравнява с бабината, но е почти толкова вкусна. Опитаите я-знам, че ще Ви хареса!


Продукти:                                                              Ingredienti:

500гр. пилешко бутче                                      500g. di coscia di pollo
300гр. картофи                                                 300g. di patate
1 глава лук                                                         1 cipolla
200гр. домати                                                    200g. di pomodori
25гр. фиде                                                          25g. di filini all'ovo
черен пипер                                                       pepe
2 кубчета зеленчуков бульон                           2 dadi vegetale
връзка магданоз                                                 prezzemolo
връзка целина                                                   sedano
1 жълтък                                                            1 tuorlo



*Пилешкото бутче се сварява заедно с двата бульона.
*Отстранява се кожата му  и се накъсва на ситни парчета.
*200гр. от картофите се нарязват на ситни кубчета, а останалите се настъргват на едро.
*Лука се нарязва на ситно и всичко това се слага да ври в бульона които е варено месото.
*След около 15 минути се добавя обеленият и настърган на ситно думат.
*Тенджерата се похлупва с капак и се остабя на слаб огън. При необходимост се долива вода.
*2-3 минути преди да свалим супата от огъня добавяме фидето и черния пипер.
*Супата се поръсва обилно със свеж магданоз и целина.
*Жълтъкът се разбърква с малко от горещия бульон и пре непрекъснато бъркане се прибавя към супата.

*Bollite il carne insieme con 2 dadi vegetale.
*Quanto il carne e pronto cavate la pelle e tagliate a pezzettini.
*200g. di patate tagliate a dadini e altri 100g. grattugiate.
*Tagliate ance la cipolla a piccoli dadini e fate bollire a tutto questo.
*Dopo 15 minuti aggiungete il pomodori sbucciate e grattugiate.
*Mettete un coperchio sopra la pentola e lasciate a fuoco basso. Se c'e bisognio mettete ancora acqua.
*2-3 minuti prima di scaricare la zuppa dal fuoco aggiungete il filini e pepe.
*Cospargete con prezzemolo e sedano.
*Il tuorlo mescolate con un po di brodo bollente e aggiungete alla zuppa.


Няма коментари:

Публикуване на коментар