200 - 300гр. бяло пилешко месо 200-300g. carne bianco di pollo
80гр. брашно 80g. di farina
800мл. зеленчуков бульон 800ml. brodo vegetale
олио olio
2-3 скилидки чесън 2-3 spicchi d'aglio
1с.л. червен пипер 1 cucchiaiо di paprika
сол sale
черен пипер pepe
магданоз prezzemolo
*Месото е накъсва на дребни парчета.
*Олиото се загрява и в него се запържва брашното заедно със смачканите скилидки чесън.
*Добавя се червеният пипер.
*Зеленчукувият бульон се излива на тънка струика.
*Кашата се бърка непрекъснато до неиното завиране.
*След като заври се оставя за още 3-4 минути на огъня.
*Tagliate il carne a pezzettini piccoli.
*Scaldate l'olio e fatte friggere la farina con gli spicchi d'aglio schiacciato.
*Aggiungete la paprika.
*Piano, piano mettete il brodo.
*Mescolate con un cucchiaio fino a iniziare ebollizione.
*Lasciate bollire ancora 3-4 minuti.
*Cospargere con sale, pepe e prezzemolo fresco.
Няма коментари:
Публикуване на коментар