неделя, 23 юни 2013 г.
Гнезда от кайма с печени чушки, царевица и кисели краставички
Още една импровизация от типа "изпразни хладилника" или в моя случай бурканчетата и консервичките...ама пък вкусно се получи!
Продукти:
400 г. кайма
1 яйце
2 филии стар хляб
1 с.л. горчица
1 с.л. майонеза
1/2 глава лук
1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън
магданоз
черен пипер и сол на вкус
1 ч.л. кимион
*Каймата се смесва заедно с подправките, ситно нарязаният лук и чесън.
*Хлябът се накисва за малко във вода след което се изстисква и натрошава в каймата.
*Белтъкът се разбива на сняг и се оставя на страна, а жълтъкът се прибавя към каймата!
*Добавят се и всички останали продукти и се размесват добре.
*На края се слага разбитият белтък и се разбива внимателно.
*Фурната се загрява на 200 С. Подготвя се тава застлана с хартия за печене.
*Вземате част от каймата / толкова , колкото искате да са големи гнездата.
*Оформят се топки и в средата се прави дупчица, в която ще слагаме плънката.
Продукти за плънката:
1-2 печени чушки
1-2 кисели краставички
2-3 с.л. царевица от консерва
*Чушките и краставиците се нарязват на дребно и се смесват с царевицата.
Ще са ви необходими още:
галета
кашкавал
*Напълнете гнездата с получената смес.
*Отстрани поръсете с галета.
*Налейте много малко водичка на дъното на тавата и покрийте с алуминиево фолио.
*Печете половин час, след което свалете фолиото и печете още 15 минути, като на десетата минута прибавите и парченца кашкавал.
Добър апетит и успешна нова седмица!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много сладурски и апетитни!
ОтговорИзтриване