неделя, 12 май 2013 г.

Tagliolini с пюре от аспeржи




Продукти за 4-5 порции:

500 гр. пресни tagliolini
300 гр. аспержи
100 мл. готварска сметана
200 гр. бекон нарязан на кубчета
100 гр. пармезан
сол, черен пипер
зехтин за пържене

*Почистете аспержите и ги сварете в леко подсолена вода.
*Нарежете ги на парченца, като оставяте на страна върховете им.
*Пасирайте сметана и аспержите до получаването на гладко пюре.
*Добавете сол и черен пипер на вкус.
*Запържете бекона в широк тиган.
*Сварете tagliolini-те според указанието на опаковката.
*Смесете всички продукти и разбъркайте добре, поръсете с пармезан и сервирайте.
*Декорирайте с върховете на аспержите, който отделихме в началото.


3 коментара:

  1. Ах, любимата ми паста! Толкова апетитно представена и поднесена! Искам :(

    ОтговорИзтриване
  2. Аз като един виден НЕОБИЧАЩ паста човек, си облизах пръстите! Като кажа на някой италиянец , че не харесвам паста и ме гледат много странно...ама всеки с вкусът си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Де да не обичах и аз :( Цял живот мога на пици и макарони да я карам.
      Щом чак си си облизала пръстите, вече със сигурност ще я пробвам!

      Изтриване