Не съм сигурна за произхода на тази рецепта, но винаги като съм ходила на филипински тържества този десерт е присъствал. Нека предположим, че е от азиатската кухня...всъщност какво значение има, важното е, че е неуписуемо вкусен.
Рецептата отново ми сподели моята приятелка.
Просукти за крема:
1 консерва подсладено кондензирано мляко
5 жълтъка
1 ванилия
*Смесете всички продукти и разбъркайте хубаво с миксер.
Продукти за карамела:
1/2 ч.ч. захар
около 1/2 ч.ч вода
*Смесете водата и захарта в тънка тавичка с диаметър 20см. и сложете на котлона.
*Варете докато се получи карамел.
*Внимателно изсипете млечната смес върху карамела.
*Покриите тавичката с алуминиево фолио.
*Гответе на пара за около 30 - 45 минути.
*Оставете да се охлади в хладилника.
Много странно, но звучи хубаво!Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеСоня много е хубаво наистина.
ОтговорИзтриванеДеси, благодаря ти, че сподели рецептата. Звучи много вкусно, а и видът на флана е много апетитен и неустоим!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и една прекрасна неделя от мен!
Мерси, Вени! Хубава неделя и на теб!
ОтговорИзтриванеМНого интересно изглежда и е вкусно, личи си:)
ОтговорИзтриванеХубава седмица!