Отново нещо вкусно от Мароко. Отново незнам как се казва. Отново рецептата е от моята колежка. Отново обещавам, че ще си оближете пръстите!
Продукти за 3-4 порции:
5-6 яйца
300гр. телешка кайма омесена с 1 лъжичка ким на прах
1 средно голяма глава лук
270гр. белени домати от консерва заедно със сока
сол на вкус
щипка шафран
щипка джиндифил
щипка кимьон
щипка куркума
1 ч.л. червен пипер
магданоз
брашно
олио
*Омесете каймата с една лъжичка ким на прах и сол на вкус. Направете кюфтенца с големината на пинг понг топки и ги оваляйте в брашно.
*Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио. Използваите широк тиган или тенджера. Добавете кюфтенцата и всички подправки.
*Нарежете доматите на ситно и ги прибавете в тигана.Добавете около 50 мл. вода и оставете да къкри на тих огън под похлупак. Разбърквайте от време на време.
*Когато водата изври, сосът стане гъст и кюфтенцата са сготвени добавяме и едно по едно яйчицата.
*Покриваме с капак и оставяме да къкри няколко минутки докато яйцата са готови.
*Сваляме от котлона и поръсваме обилно с магданоз.
ДЕСИ, АХХ каква вкусотия.... така да ми харесват такива манджички .Снимките ти са убийствени.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
П.П. много ме изтормози този код за публикуването ако го махнеш ще е суперрр..
Zi4e благодаря ти много. Ще се радвам да опиташ.
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ти желая!
Много ми хареса идеята, ще опитам още днес!Харесвам комбинациите на кайма с домати!Поздравления!
ОтговорИзтриванеДеси,стана ми любима само като гледам снимките...
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Соня надявам се да ти хареса!
ОтговорИзтриванеЖивка благодаря!