Едно предложение което мисля, че е подходящо и за следвеликденското натрупване на козунаци.
Аз пък имах едно останало панетоне от Коледа и се сетих, че преди години бях записала една рецепта за торта с панетоне от радиото.Един път я бях приготвяла и след това съм забравила за нея, а и като само веднъж в годината има панетонета обикновенно си ги изяждаме всичкие налични. Опитайте и съм убедена, че резултатът ще ви хареса. Според мен ще се получи много приятен десет ако вместо панетоне или козунак се използват павезини.
Продукти:
1 панетоне (стандартен размер)
500мл. сладкарска сметана
2 ванилии
125гр. краве масло
125гр. пудра захар
3 белтъка
2с.л. захар
топло прясно мляко за сиропиране
*В дълбока купа разбиите сметаната.
*В друг съд разбиите кравето масло, пудрата захар и ванилиите до получаването на пухкав крем.
*В трети съд разбиите белтъците и захарта на гъст сняг.
*Смесете масленият крем заедно с белтъчният и разбъркаите хубаво.
*Полученият крем добавете към сметаната и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
*Разрежете панетонето на филии с дебелина 1-2см.
*Всеки блат сиропирайте с малко прясно мляко. Намажете с крем. Редувайте крем, блат, крем до изчерпването на продуктите.
*Украсете по желаие. Подходящо е като коледна елха.
Стози студ направо идеята си е на място:)
ОтговорИзтриванеЩе я имам предвид за козунаците:)
Трянче, кремчето е много хубаво и чудесно би се вързало даже със савоярди или дръг вид бишкоти или пък пандишпанов блат.
ОтговорИзтриванеСупер предложение за предстоящата офанзива с козунаците :) А и колко красиво си го подредила :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесна красива идея Деси, ще я имам предвид. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Деси, чудесно звучи този десерт - страхотна идея, ако изостане някой козунак или панетоне.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасна нова седмица!!!
Great article.
ОтговорИзтриванеHere is my web-site: Weight Naturally