Това е една много вкусна румънска супичка с която се запознах съвсем на скоро. В началото бях малко скиптично настроена, но след като опитах всички съмнения се изпариха! Може да се приготвя с месо, а може и без. Лично аз предпочитам да има мръвка, придава по-хубав аромат на супа!
Продукти за 3 порции:
3 пилешки крилца
1 морков
1 голям картоф
1 малка глава лук
1 яйце
1с.л. олио
около 40 - 50гр. грис
сол
черен пипер
магданоз
копър
*В тенджерка сложете да се варят крилцата.
*След като махнете първата пяна прибавете настърганят морков и ситно нарязания лук.
*Добавете и едро нарязания картоф. Посолете и поръсете с черен пипер.
*В купа разбиите яйцето заедно с олиото и постепенно прибавете гриса. Трябва да се получи не много гъста смес, но не и рядка!
*С помоща на лъжица направете кнедли и ги пускайте във врящия бульон.
*След като супата е готова поръсете със ситно нарязан копър и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар