Продукти:
7 големи палачинки
500гр. бяло пилиешко месо
1 глава лук
70гр. моркови
200гр. гъби
250гр. рикота
2с.л. лютеница
20гр. краве масло
сол
черен пипер
къри
олио
кашкавал
*Нарежете месото, лука, морковите и гъбите на кубчета.
*Запържете в малко мазнина и прибавете лютеницата.
*Добавете малко вода (колкото да покрие месото) и оставете на слаб огън докато изври течноста.
*Прибавете подправките.
*В центъра на всяка палачинка намажете с рикота и сложете малко месо.
*Прегънете палачинката от всички страни за да се затвори.
*Подредете в тавичка и обилно поръсете с настърган кашкавал.
*Сложете и нарязаното на парченца краве масло.
*Запечете във фурната докато кашкавала придобие златист цвят.
Ауууу че апетитни тези палачинки, и страхотни снимки. Много хубаво предложение, трябва да се опита....
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Благодаря Елена. Хубави почивни дни и на теб!
ОтговорИзтриванеОооо, това е нещо мноооого вкусно, Деси!! У нас пилето е на почит и тази рецепта много ще се ни се услади :)
ОтговорИзтриванеЧестит първи сняг!!
Ще се радвам ако ви хареса. Тук сняг за съжаление няма :(
ОтговорИзтриванеДа ти е честит на теб!
Деси, интересна рецепта.Ще приготвя у дома на месоядните-:)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Даси,отдавна се каня да спретна и аз нещо такова,ама пусто не остават палачинки и за това :))!
ОтговорИзтриванеМного любимо ястие предлагаш,харесва ми!
Хубав ден!
Бети, Елексир хубаваото е, че мнооого може да се експериментира с плънката.
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица!