В неделя преди обяд бях на разходка в Кастильон Фиорентино - малко старинно градче в област Тоскана с местенца на които се разкрива невероятна панарома.
Ще ви покажа няколко снимки и накрая типично по италиянски ще почерпя с паста.
Нещо красиво от цветарския магазин.
По цялата статуя са изографени различни формули.
Типичните за италипнските къщи малки прозорчета.
Eто го и Пешо...така го кръстихме ние.
Чешмата с лошият паток.
Любимите ми тесни улички пълни с безброи саксии и цветя.
Изглед от горната част на града.
Малко магазинче за керамика.
Това е една от многобройните църкви в града.
Изглед към креостта.
Спомен от войната през 1940г.
Панорамен изглед от друг край на града.
Стената на градската бибилиотека.
Много е красиво, чисто и спокоино.
Хубавите магазинчета за сувенири - тук мога да изгубя поне час в разглеждане на джунджуриики :)
Продукти за трима:
Паста Penne rigate
два големи домата
около 100гр. шпек салам
скилидка, две чесън
пармиджано
черен пипер
зехтин
босилек
финна сол
едра сол
*В тиганче запържете нарязаните скилидки чесън в малко зехтин.
*Прибавете и нарязаният на кубчета салам.
*След като се запържи се прибавят настърганите домати, босилека и черния пипер.
*Оставете да къкри докато соса се сгъсти.При необходимост посолете с финна сол.
*Сложете водата да заври. Добавете едрата сол и след това макароните.
*Варете според указанието на опаковката като периодично разбърквате.
*Отцедете готовите макарони от водата и разбъркаите хубаво със соса.
*Добавете и кашкавала.
И понеже макароните се ядат горещи веднага след тяхното приготвяне ще ви споделя един трик.
Ако макароните са ви вече сварени, и нямате възможност да ги сервирате веднага в тенджерата в която се намират с врялата вода се прибавя чаша студена вода. Така може да отловите тяхното сервиране с 15 до 20 минути без да повлияте на вкусовите качества на пастата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар